A nagy méretű szekrényekben sok minden elfér

Amelyik lakásban kevesebb a hely, ott igen fontos a helytakarékosság. Hiszen mindenki azt szereti, ha lakótere nem túlzsúfolt. Ezt pedig a kis lakásoknál nem egyszerű megoldani.

Ilyen esetekben is praktikus a tolóajtós gardrób szekrény, ugyanis ezeknél nem kell helyet biztosítani az ajtónyitásnak. Emellett az ilyen szekrények valamiért praktikusabbnak tűnnek, mint az ajtóval ellátottak. Sokan a gardróbba vagy a hálószobába használnak ilyen tolóajtós gardrób szekrényeket.

Gyakran a tolóajtók valamelyikén tükör is található, hiszen ez is fontos eleme az öltözködésnek és a gardrób felszereltségének. Ezek a szekrények a leggyakrabban teljesen egyszerű kivitelezésűek, nincs rajtuk felesleges dísz. Viszont belül tágasak, sok mindent elnyelnek.

Attól függően, hogy mekkora a szekrény és mekkora a család, általában a tolóajtós gardrób szekrény megoldja a ruhák és néha sok egyéb apróság elhelyezési gondját is. Hiszen ha elegendő tárolóhelyünk van, akkor nem kell a dolgainkat a szobákban ide-oda rakosgatni. Minden egy helyre kerülhet és minden mindig kéznél lesz.