A szükséges zuhanyfolyóka

A fürdőhelyiség egyik nagy hátránya, hogy gyakran előfordul valamennyi víz kicsapódása a padlóra. Érdemes már az egész helyiség megtervezésénél az olyan zuhanyfolyóka beillesztése, amelyik könnyedén elvezeti a nemkívánatos kicsorgó folyadékot.

Ahhoz szinte mindenki hozzá van szokva, hogy egy jó forró fürdő vagy éppen zuhanyt követően, mindenhol pára található és gyakran perceket kell várni, hogy egyáltalán láthassunk valamit. Ezt könnyedén ki lehet küszöbölni egy alkalmas páraelszívóval, vagy éppen ideális szellőztetéssel. Az esetleges kicsorgó vizek azonban igen kényelmetlenek és adott esetekben balesetveszélyesek tudnak lenni.

A zuhanyfolyóka remek megoldás lehet erre a problémára, de természetesen csak tüneti kezelés. Igaz, hogy kimondottan azért van minden ilyen helyiségben beépítve, mert itt a legnagyobb a valószínűsége, hogy olyan mennyiségű nedvesség jut a padlóra, amit el kell valamilyen módon vezetni. A létrehozott felülettől függően, többféle alakban kapható a megfelelő zuhanyfolyóka. Ez nem kimondottan a helyiség méretétől, mintsem inkább a padlózat kialakításától függhet.