Amikor a pajzsmirigy alulműködés tünetei jelentkeznek

Az idő múlásával minden nő életébe elérkezik a menopauza időszaka, ami különböző kellemetlen tünetekkel jár együtt. Ezeket a tüneteket, mint például az elhízást, a hajhullást, a menstruációs panaszokat, a depressziót hajlamosak vagyunk kizárólag a menopauzával magyarázni, ám ezek lehetnek a pajzsmirigy alulműködés tünetei is.

Ilyen esetekben nagyon fontos ennek a betegségnek a fontos feltérképezése, mert megesik, hogy a menopauza tüneteinek az enyhítésére ösztrogén tartalmú hormonkészítményeket szednek a nők, de ez nem hoz javulást, mivel pajzsmirigy alulműködésről van szó, ami teljesen más kezelést igényel.

A pajzsmirigy alulműködés tünetei amikor jelentkeznek, egy egyszerű vérvizsgálattal könnyen kimutatható ez a betegség. Sajnos igen sok esetben előfordul az is, hogy egyszerre mindkét betegség jelentkezik, így a menopauza és a pajzsmirigy alulműködés tünetei felerősítik, ráadásul még súlyosbítják is egymást.

A megfelelő kezelés érdekében, mindenképpen ki kell mutatni a pajzsmirigy alulműködést, mert ennek a picike szervnek a nem megfelelő működése komoly hatással lehet az egész szervezetre. De mi a teendő ilyen esetekben? A kezelés! A pajzsmirigy alulműködés tünetei kezelése viszont nemcsak gyógyszeripari termékekkel lehetséges.

Amennyiben a beteg számára fontos az egészséges életmód mellett, még a természetes készítmények alkalmazása is, akkor nyugodtan alkalmazhatja a yam gyökér kivonatából készített progeszteron krémet is. Ez a krém kényelmetlen mellékhatások nélkül, egyszerűen használható. Serkenti a pajzsmirigy hormonok termelődését, de ugyanakkor az olyan problémákat is enyhíti, mint a depresszió, súlygyarapodás vagy a sűrű hangulatváltozások.

Tehát, akár pajzsmirigy alulműködés tünetei jelentkeznek, akár a változó korral járó klimax, nem feltétlenül muszáj felkészülni a kellemetlenségek átélésére, hiszen a yam gyökér kivonatából készült krém a segítségére siet minden nőnek. A krém kizárólag természetes összetevőkből áll, így a nő még a változó kor környékén is igazi nő maradhat, a kellemetlen tünetek pedig eltűnnek az életéből.