Az ecommerce expo lényege a kapcsolatépítés

Az internetes kereskedelem egyik nagy hátránya, hogy az üzletfelek nem találkoznak egymással személyesen. Pedig ez az üzleti életben igen fontos, a bizalom kialakulása szempontjából.

Ezért fontos esemény az ecommerce expo, mert itt végre személyesen is megismerkedhetnek egymással a szektor szereplői. Az online kereskedelem egy igen összetett rendszer, sok, különböző funkciót betöltő szereplővel. Ezek összehangolt munkája nélkül nem lenne megvalósítható ez a kereskedelmi forma.

A ecommerce expo a vásárlók számára is hasznos lehet, hiszen betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé. Egy vásárló ugyanis nagyon keveset lát ebből az egészből. Csak leül a számítógép elé, kiválasztja a terméket és néhány kattintással megvásárolja azt.

A háttérben azonban logisztikai, marketinges és informatikus szakemberek robotolnak nap mint nap, hogy a vásárlás zökkenőmentesen megtörténhessen. Az ecommerce expo ezeknek a szakembereknek is teret ad, hogy az előtérbe kerülhessenek, ha csak kis időre is, így megismerhetik egymás munkáját és új üzleti kapcsolatok alakulhatnak ki a szakmai kiállításon.