építő játékok

Építő játékok kicsiknek és nagyoknak

Ez a tevékenység mindig érdekes, hasznos és informatív. További nagy előnye, hogy bármelyik életkortól kezdve használható, akár már az élet első évétől kezdve is. A legkisebbeknek az építő játékok sokféle fajtája létezik, amelyek fejlesztik a kéz finommotoros készségeit, a koncentrációt és a megfigyelést.

Az ilyen termékek részletei nagyok, színesek és puhák, ami kedvezően befolyásolja a gyermek pszichéjét. A tervezők figyelembe veszik a gyermekek fejlődésének életkori sajátosságait és feltüntetik azt a minimális életkort, amire egy adott készlet alkalmas. Az ajánlások meglehetősen feltételesek, de érdemes odafigyelni rájuk. Az iskolásoknak szánt építő játékok ugyanis nem alkalmasak a nagyon kicsiknek, mivel apró elemeket tartalmaznak, amelyeket a baba lenyelhet vagy belélegezhet.

A nagy tömbökből álló készletek összerakása pedig unalmas és nehéz szórakozás lesz a babáknak. Az összetettebb építő játékok mozgó elemekkel készülnek és a nagyobbaknak ajánlottak. Ezeket a kamaszok témakörök szerint gyűjthetik.