cserepeslemez

Ezekre képes egy jó minőségű cserepeslemez

A gyorsaság egyre inkább döntő tényezővé válik a mindennapokban. Ez igaz a különféle munkafolyamatok elvégzésére is. A magas minőség mellett, már az sem mindegy, hogy pontosan mennyi idő alatt készülnek el bizonyos feladatok. Érdemes alaposan körülnézni a termékpiacon, amikor építőelemek beszerzésére kerül sor. A Pascal szerint nem véletlen, hogy népszerű választás a cserepeslemez. Ennek a terméktípusnak több előnye van, amit megéri kiemelni.

A hagyományos tetőfedő megoldások, amilyenek többnyire a kerámiából vagy betonból készült cserepek, bár időtállóság tekintetében jól teljesítenek, de költségeikben, valamint a velük való munka szempontjából mutathatnak némi kivetnivalót. A cserepeslemez egyszerre nagy felületet, legalább 1 négyzetmétert fed le darabjaival, ezért gyors haladást tesz lehetővé. Alapvetően könnyű vele dolgozni és a tartóelemet sem terheli meg. Megközelítőleg tízszer kevesebb súllyal rendelkezik, mint a legtöbb hagyományos fedőelem.

A megszokottnál ritkább lécezéssel végezhető a telepítés, ami kevesebb faanyag felhasználást jelent. A hidegen hengerelt acél, cink felületkezelése révén, a korrózióval szemben kiállja az idők próbáját. A fémszerkezetekkel szemben többnyire az az aggály merül fel, hogy a nedvesség hatására könnyen rozsdásodnak. A többszörös felületvédelem azonban gondoskodik róla, hogy ez biztosan ne így legyen. A professzionális technológiai fejlesztések révén, a cserepeslemez már legalább olyan időtállósággal rendelkezik, mint hagyományos társai.

Évtizedeken át kitart és még csak a mohásodásától sem kell tartani. A rendszeres esőzés a felületét tisztára mossa, így a nagyobb záporok után úgy fest, mintha új lenne. Az erős napsugárzásnak szintén ellenáll, a stabil rögzítés révén pedig a szél sem tud belekapni semmilyen irányból és kárt okozni benne. A kedvező ár-érték arány tekintetében, rövid időn belül megtérül, ami már önmagában kiváló érv mellette. Többféle színben rendelhető meg, így maximálisan az adott környezetbe illő variáns telepíthető. A felhelyezés során keletkezett esetleges hulladékok, maradékok könnyedén felhasználhatóak újra, ami a környezetterhelés esélyét csökkenti.