Könnyen cserélhető láncvezető

Láncvezető többféle méretben

Egy láncfűrész elég nagy kincsnek számít a ház körül, mert egy csomó mindenre alkalmas. Szóval sokoldalú szerszámgép, amit érdemes karbantartani, hogyha szeretnénk meghosszabbítani az élettartamát.

Akadnak olyan jól bevált modellek, amiket hosszú évek múlva sem érdemes lecserélni egy újabb változatra. A Husqvarna láncfűrészek például pont ilyeneknek számítanak. De a láncvezető, esetleg a csillagkerék egy idő után tönkremehet.

Ilyenkor sem történik nagy tragédia, mert egyszerűen ki lehet cserélni. A CVG Shop kínálatában megtalálhatóak a különböző méretű láncvezetők, amelyek megakadályozzák, hogy használat közben leessen a lánc.

Amennyiben nem tudjuk már úgy megfeszíteni, akkor talán a régi láncvezető az oka. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy amikor beszorul a fűrész, akkor elkezdik feszegetni, amitől elhajlik a láncvezető és utólag már nem lehet tökéletesen kiegyenesíteni. Ebben az esetben nem a fűrészt kell lecserélni, hanem meg lehet rendelni a szükséges alkatrészt a cvgshop.hu weboldalról.