Mitől függnek az ablakok árai?

Amikor úgy látjuk, hogy a régi ablakok már nem végzik el tökéletesen a feladataikat, akkor eljön az ideje a nyílászárók lecserélésének. Igen tág keretek között változnak az ablakok árai, amit több tényező is módosíthat.

Az egyik leginkább jellemző tényező nyílván maga a nyílászáró mérete, de a profilok milyensége, valamint a keretben elhelyezett üveglapok száma is meghatározó tényező lehet ezen a téren.

Az ablakprofilok tekintetében meghatározó lehet, hogy melyik gyártó termékét választjuk, a légkamrák száma, valamint az is, hogy egyszerű műanyag keretet szeretnénk, fautánzatot vagy fémes hatásút. Az ablakok árai az üvegrétegek száma alapján is változhatnak. Két-, illetve háromrétegű üvegezéssel készült műanyagablakok közül választhatnak a vásárlók, az igényeinknek és pénztárcájuknak megfelelően.

Az ablakok árai alakulásában további szerepet játszanak még a különböző igényelhető szolgáltatások, mint a nyílászáró beépítés, egyedi ablakok készítése, illetve a kiegészítők (szúnyoghálók, párkányok) beszerelése is.