pattanásos bőr kezelése

Több lépésből áll a pattanásos bőr kezelése

A bőr legnagyobb szerve megérdemli a kényeztetést. A pattanásos bőr kezelése frusztráló probléma, de egyes kozmetikumok segítségével ez sem lehetetlen. Ha a bőr túlzottan zsíros vagy pattanásos, akkor minden bizonnyal orvosolni kell az egyensúlyhiányt.

Ahhoz, hogy megértsük, mi ez az egyensúlyhiány és miként megy végbe a pattanásos bőr kezelése, először meg kell értenünk, miért zsíros egyáltalán a bőrünk. Pórusaink olajat vagy faggyút termelnek a faggyúmirigyen keresztül. Ez a mirigy segíthet a szervezetnek az elhalt hámsejtek eltávolításában. Ha minden megfelelően működik, megakadályozza az elhalt hámréteg felhalmozódását és segít az általános bőr egészséges, ragyogó megjelenésében. Ha a dolgok balul sülnek el és amikor a folyamat egy része kibillen az egyensúlyból, hirtelen a pórusok túlcsordulnak a zsíros lerakódástól.

A pattanásos bőr kezelése nemcsak a bőr kiszárítását kell tartalmazza, hanem a felesleges zsír okának kezelését is. Csak így térhetünk vissza a kiegyensúlyozott és egészséges megjelenéshez.