Újra népszerűek a gabonafélék

Vannak alapanyagok, amelyek úgy napjainkban, mint a múltban nélkülözhetetlenek egy háztartásból. A gabonafélék nemcsak egészségesek, de táplálóak és finomak is. Annak érdekében, hogy a szervezetünk megfelelően működjön, szükségünk van rostokra.

Az árpában, búzában, korpában, zabban minden megtalálható ahhoz, hogy az emésztőrendszer kifogástalanul működhessen. Annak ellenére, hogy napjainkban a vidéken élők nagyon kevés része foglalkozik a hagyományos, magyar gabonafélék termesztésével, a biobotok megjelenésének köszönhetően, újra fénykorukat élik ezek az országunkban őshonos kultúrák.

A média is közrejátszik abban, hogy az emberek igyekezzenek helyesebben, egészségesebben táplálkozni. Mivel a fehér lisztnek nagyon magas a szénhidráttartalma, ezért alternatívaként javasolják a dietetikusok a teljes kiőrlésű lisztből készült pékáruk fogyasztását.

Kenyér, pogácsa sütésére a gabonafélék bármelyike tökéletesen alkalmas lehet. A www.bulkshop.hu webáruházban kisebb és nagyobb kiszerelésben is megvásárolhatóak az ellenőrzött helyről származó gabonák.