A hagyományos kontaklencse higiéniája

A tiszta látás nagyon fontos, hiszen a információk 80%-át a szemen keresztül szerzi az ember. Amikor korrekcióra van szükség az éles látáshoz, akkor a szemüveg mellett a kontaktlencse is kiváló megoldást nyújt.

Ennek használatával minden irányban jó a látás, elmarad a szemüveg prizmás hatása, természetes megjelenést kölcsönöz a viselőjének. Az olyan előnyök mellett, hogy a kontaktlencse nem csúszik le az orról, nem párásodik be, nem nyomja a fület.

Vannak hátrányai is, hogy esetleg a szemet nyomja, kiszárítja és a tisztán tartása, a fokozott higiénia is nagy odafigyelést igényel. A hagyományos, éves kontaktlencse már igen háttérbe szorult, egyre többen vásárolnak napi vagy hónapos csereidővel rendelkező lencséket.

A kontaktlencse viselésének kockázatát csökkenti, hiszen az 1 napos lencse reggel steril csomagból kerül ki és este el lehet dobni. Amikor hosszabb csereidővel rendelkező kontaktlencse mellett döntünk, azt figyelmesen meg kell tisztogatni és speciális folyadékban tárolni, hogy ne tudjanak kiszáradni. Használatkor, amikor nincs a tokjában, akkor a tok tisztán tartásáról szintén gondoskodni kell.