A mobil üzemanyagkút hihetetlenül praktikus

A mezőgazdaságban, logisztikában és egyéb területeken dolgozó gépparkok számára nagyon sok hajtóanyag szükséges, hiszen enélkül ezek egyáltalán nem működhetnének. A mobil üzemanyagkút azért nagyszerű, mert még akkor is mozgatható, ha esetleg tele van gázolajjal.

A mezőgazdaságban a földművelés miatt sokkal nehezebb ellátni a munkagépeket üzemanyaggal, hiszen ennek a szállítása külön feladatot igényel, de ha egy gépparkkal huzamosabb ideig tartózkodik egy cég egy helyen, akkor is fontos lehet a mobil üzemanyagkút. Ez a megnevezés tulajdonképpen egy gyűjtőfogalom, mivel több típusú hordozható rendszer létezik, ide tartozik például a konténerkút is.

Ezeket a könnyen mozgatható tankoló kutakat azért fejlesztették ki, mert óriási igény volt rá. Talán az egyik típus, amelyet többen ismerhetnek az IBC tartály vagy angol nevén transportable tank, ennek a rendszernek is az a tulajdonsága, hogy szállítható.

A mobil üzemanyagkút típustól függően lehet több ezer literes is, ami, valljuk be, hogy egy nagyobb géppark számára elegendő üzemanyagot képes tárolni. Természetesen ezek a szerkezetek mind meg kell feleljenek a Veszélyes Áruk Európai Szabályzatának, hiszen ennyi üzemanyag egy helyen robbanásveszélyt is tartogat.

A mobil üzemanyagkút legfőbb része a tartály, ami egy fém vázra van rászerelve, hogy hordozható legyen akár targoncával is. Ez a tartály elektrosztatikus porfestékkel van lefestve, továbbá a lakkréteg, amivel be van vonva, teljes mértékben olajálló.

A mobil üzemanyagkút alkalmas másod- és harmadosztályú tűzveszélyes folyékony üzemanyag szállítására. A tartály maga szénacélból készült, ez 2,5 milliméter vastagságú és természetesen védelmi szerkezetekkel is el van látva. Ezeket a tartályokat a váznak köszönhetően targoncával is lehet mozgatni, de ha esetleg tele lenne a tartály, akkor a felső felén két emelőfül is található.

A mobil üzemanyagkút két biztonsági szeleppel és 100 Celsius-fokon olvadó biztonsági fedéllel van ellátva, ezek a részek is teljes mértékben megfelelnek a Veszélyes Áruk Európai Szabályzatának.