A Robi 55 karburátor a régi idők eszköze

A múlt évszázad nagyszerű találmánya volt a robbanómotor, közismert nevén a benzinmotor. A működési elvének fontos momentuma a beszívott levegő és benzin elegy következtében létrejött robbanás, ami aztán meghajtja a dugattyúkat, azok pedig a főtengelyt. A karburátor szerepe a levegő sűrítése.

A Robi 55 karburátor még ma is megtalálható a szerszámgépek motorjaiban. Ez a kis szerkezet már nem mai fejlesztés, viszont roppant egyszerűen működik és ebből kifolyólag időnként meg is hibásodik. A kopó alkatrészek időnként cserére szorulnak, a Robi 55 karburátor hibátlan működésének fenntartása érdekében.

A szimeringek, pakolások idővel elöregednek és folyást vagy dugulást eredményeznek, főleg ha nem tökéletesen tiszta benzint használunk. A cvgshop.hu webáruház gondol a régebbi motorok használóira is és a készleten tartanak számos Robi 55 karburátor alkatrészt, hogy azonnal cserélhetőek legyenek. Semmi sem bosszantóbb annál, amikor egy motor nem indul. Rendeljen több alkatrészt, hogy biztosan ne érje meglepetés!