Az üzemanyagtöltő állomás előírásait kötelező betartani!

A benzinkút üzemeltetés régebben magánembereknek elérhetetlen vágyálomnak tűnt, a magas beruházási és működtetési költségek miatt. Egy benzinkút üzemeltetés, mint a legtöbb vállalkozás odafigyelést, illetve törődést igényel. Az üzemanyagtöltő állomás előírásai rendkívül szigorúak, hiszen, fokozottan tűz- és robbanás veszélyes anyagok kezelésével jár a működtetése. Jogszabályok tartalmazzák milyen feltételeknek kell megvalósulniuk ahhoz, hogy a létesítési, majd később a használatba vételi engedély feltételei teljesüljenek.

Az üzemanyagtöltő állomás előírásai tehát elég bonyolultak és szerteágazóak, ezért célszerű, ha a feltételek felmérésébe nem egyedül kezd bele laikuskánt, hanem inkább szakember tanácsát kéri. Hozzáértő szakemberek véleményezik a terület megfelelőségét a benzinkút üzemeltetés szempontjából. Abban az esetben, ha a terület alkalmas a létesítmény működtetésére, jöhet a költségvetés elkészítése. Ebben meg kell határozni a benzinkút műszaki felszereltségét, illetve megállapítani a terület kialakításával járó tereprendezési, építészeti költségeket. Szakértő és tervező segíthet Önnek ebben.

Az üzemanyagtöltő állomás előírásainak betartásával sikeres vállalkozást hozhat létre. Az AdBlue pisztoly is beszerezhető a vállalkozásához, automatikus vagy manuális változatban. Ezek jellemzői a rozsdamentes vég, az automata lekapcsolás, a 3 fokozatban állítható átfolyási sebesség, a műanyag borítás. Ha AdBlue pisztoly van a kezében, valószínűleg olyan folyadékot tankol, ami védi a környezetet, valamint az emberre sincs semmilyen káros hatással. N

em mérgező, nem gyúlékony, nem robbanó anyag. Használata tehát teljesen biztonságos. Amiről szó van a járművek adalékanyaga. Az SCR technológiának az alapja az optimális égés biztosítása a motorban, majd a kipufogó gázok utókezelése, hogy a NOx kibocsátás lecsökkenjen. Az AdBlue pisztoly segítségével tehát egy a karbamid 32,5 százalékos nem toxikus és nem gyúlékony vizes oldatát tankolhatja. Diesel motorokhoz készült, kipufogórendszere szelektív katalitikus redukcióval lett szerelve.