Strapabíró csapágy

Az Y csapágy számos előnye

A szögbeállással járó alkalmazások egy speciális megoldást igényeltek. Ezért lett kifejlesztve az Y csapágy, ami ma már rendkívül népszerűnek számít és nagyon elterjedt.

Annyiban tér el a hagyományos golyós változatoktól, hogy ez képes elfordulni a házban. Ennek a mozgásnak hála, kompenzálja a szögbeállást. Az elterjedését nemcsak a kivitelezésnek köszönheti, hanem a jó ár-érték aránynak, mert viszonylag olcsón beszerezhető és rendkívül könnyen cserélhető.

Az Y csapágy felépítése alkalmassá teszi a fokozott vibráció és az ütések elnyelésére. Ezen belül is érdemes említést tenni az NTN modellekről, amelyek jelen vannak az ntnsnr.hu webáruház kínálatában is.

Míg más gyártók esetében a 2-3 pontban történő rögzítés fokozott korroziót okoz, addig az NTN Y csapágy csupán egyetlen pontban érintkező golyót használ, ami a jelentősen megnöveli az élettartamát a lassúbb kopás miatt. Éppen ez a strapabíró kivitel teszi lehetővé, hogy a felületkezelt golyó nemcsak egyszer, hanem többször is rögzíthető a tengelyhez. Az NTN Y csapágy ráadásul kiváló műanyag tömítéssel rendelkezik.