PCOS szindróma kezelése

Hogyan zajlik a PCOS szindróma kezelése?

A policisztás ovárium szindróma, röviden PCOS, a nők hormonális rendellenessége. Ennek esetén szóba jöhet gyógyszeres kezelés, személyre szabott étrend, műtéti beavatkozás, de egyéb, természetes gyógymódok szintén léteznek. A PCOS szindróma kezelésében az Aviva torna is segíthet. Jelenleg vezető meddőségi ok a PCOS, mégsem nevezhető nőgyógyászati problémának, hiszen egy komplex anyagcserezavarról van szó.

Kifejezetten javulhat a helyzet, ha rendszeresen, naponta végzünk valamilyen testmozgást. Az Aviva torna speciális gyakorlatsorának hormonháztartást támogató hatása van, ezért ez policisztás ovárium szindróma esetén kimondottan ajánlott.

Több gyakorlatot foglal magába a módszer, ezért az említett egészségügyi probléma esetén célszerű felváltva végezni az Aviva Egyszerű és az Ovulációt serkentő gyakorlatokat. Speciálisan kidolgozott metódus ez, ami ideális választás többek között petefészekciszta, PCOS, mióma, polip vagy klimax tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére, illetve egyéb hormonális gondok megoldására.

Az Aviva torna hatásmechanizmusa

Az Aviva torna magába foglalja az alhasi izmok, medence, gát, farizmok, lapockák közötti izmok és a nyak speciális megmozgatását. Ezekkel a mozdulatokkal fokozható az artériás vérkeringés, aminek köszönhetően több vitamin és hormon jut az alhasi szervekbe és az úgynevezett dolgozó zónába.

Továbbá, az Aviva torna serkenti a vénás vérkeringést, így a fölösleges anyagcseretermékek, salakanyagok és szén-dioxid eltávolítása felgyorsul. A belső elválasztású mirigyeket is munkára készteti, az izmok feszítésével és ellazításával masszírozza azokat.

Hatásmechanizmusához tartozik még, hogy aktiválja a nyirokrendszeri keringést, erősíti az alhasi és kismedencei izomzatot, regenerálja a kötőszöveti rendszert, valamint stimulálja a bőrfelszíni reflexpontokat. Amint látható, kizárólag pozitív hatást gyakorol az Aviva torna a szervezetre és számos hormonális, nőgyógyászati probléma oldható meg ezzel a módszerrel. A valtozasmuhely.hu honlapon jelentkezhetünk a tanfolyamra.

Hasznos a rendszeres torna

Amellett, hogy a PCOS is kezelhető az Aviva módszerrel, sok jótékony hatása ismert. Kiválóan alkalmazható a hormonháztartás egyensúlyba hozására, THS beállítására, pajzsmirigy alul- és túlműködés kezelésére. Azon hölgyeknek is jó választás lehet az Aviva módszer, akik fájdalmas vagy rendszertelen menstruációval küszködnek.

A gyermektelen házaspároknak kifejezetten ajánlott ez a torna, hiszen kiváló peteérés elősegítésére, ovuláció serkentésére, petevezeték elzáródásának oldására, az átjárhatóság elősegítésére. Segíthet abban is, hogy vetélés után visszanyerjük az erőnlétünket és a fogamzó képességünket.

Hozzájárulhat hormonális eredetű súlytöbblet esetén az optimális testsúly eléréséhez és megtartásához. Külön gyakorlatsorok léteznek a megfelelő hatás elérésére, a terhesség alatti és utáni vizelettartási problémák esetére. Az Aviva módszer a menopauza idején szintén támogatja a női szervezetet, átsegít a hormonális változásokon, megszünteti a hőhullámokat és egyéb kellemetlen tüneteket.