nori

Ízletes a nori alga

A tengeri ehető algák sok egészségvédő komponenst tartalmaznak, valamint magas a fehérje- és rosttartalmuk. Ezért nem meglepő, hogy többek között, a nori alga fogyasztása fokozatosan teret nyer az európai konyhaművészetben is.

Tulajdonképpen szuperélelmiszernek számít, mert rengeteg antioxidánst, vitamint, ásványi anyagot foglal magába. A nori alga számtalan jótékony hatásáról ismert, például csökkenti a szervezet rossz koleszterinszintjét, rendszeres fogyasztása csökkenti az ösztrogénszinthez kötött rákbetegség fajták kialakulásának veszélyét, különösen a bél- és a mellrákot.

Jódtartalma kiválóan védi a pajzsmirigy hormonokat. Ez csak néhány a hasznos hatásai közül, de érdemes elolvasni az iztenger.hu weboldalon található leírását.

Innen azt is megtudhatjuk, hogy nagyon sokféle módon elkészíthető élelmiszer, valamint megvásárolható a nori alga szárított pehely formájában. Ebből, a leírt recept alapján rendkívüli finomságot készíthetünk, amivel megajándékozhatjuk a családtagjainkat és/vagy a barátainkat.