Miként fejleszthető az állóképesség?

Mindenkinek ajánlott az állóképesség növelés

A testi-lelki egyensúly megtalálása rendkívül fontosnak számít, ám ezt sokan elhanyagolják. Hogyha kibillenünk a harmonikus állapotból, akkor rendkívül kellemetlen tüneteket kell megélnünk nap mint nap, ráadásul hosszú hetek is eltelhetnek, mire rájövünk a probléma valódi okára.

Az állóképesség növelés kapcsán, elsősorban az juthat az eszünkbe, hogy holnap 5 km helyett már 15 km távot fogunk lefutni. De ez ennél egy sokkal összetettebb, kitartást igénylő folyamat.

Elsősorban a fejünkben kell rendet tennünk, kiváltképp akkor, hogyha egy drasztikus életmód változtatásra készülünk. Türelemre és kitartásra lesz szükség. Ne ugorjunk egyből a mélyvízbe.

A fokozatosságot és a mértékletességet ebben az esetben is fontos szem előtt tartani. Néhány hét, hónap elteltével kivirultan fogunk visszatekinteni arra a halvány árnyékra, amelyek azelőtt voltunk, hogy elkezdtük volna az állóképesség növelés folyamatát. Változtassunk az étrendünkön, táplálkozzunk egészségesen, mozogjunk minél többet, a képességeinkhez mérten és kerüljük a stresszes helyzeteket!