Sci-fi regények, valóság és jövő?

A tudományos-fantasztikus világ nem mindenkinek való irodalom. A sci-fi regények egyesekből ellenszenvet vált ki és üldözi azokat a rajongókat, akikről tudja, hogy olvasni szokta ezt az irodalmat.

Pedig ha tüzetesebben elolvasna egy ilyen regényt, rájöhetne, hogy teljesen azonos egy klasszikus regény felépítésével, csupán a cselekmény egy olyan elképzelt világban történik, ami egy lehetséges jövőben játszódik le.

A világ fejlődése folytonos, bármikor kiugorhat egy szikra a tudósok fejéből és rájöhetnek, hogyan kell legyőzni a fénysebességet és megszülethet az annyira áhított csillagközi utazás. Igaz, a jelenlegi tudományos állás szerint, ez a közeljövőben nem történik meg, de a Holdra sem egyik napról a másikra lépett az ember.

A sci-fi regények a létező emberi tudományos ismereteket alakítja úgy, hogy az egy elhihető jövőképet alkosson az olvasók számára. Mi ebben az eretnekség, miért kéne üldözni? Attól, hogy a sci-fi regények írnak róla, a valószínűsége, hogy valóságos esemény legyen, ugyanannyi marad.