selyem fonal

Selyem fonal egyedülálló tulajdonságokkal

Ezt a kötési alapanyagot mindig is többre becsülték, mint a társait. Ez azért van így, mert a selyem fonal csodálatosan néz ki. Finom, sima és hűvös egyszerre. A selyem igazán különleges, ami a származása és tulajdonságai miatt különbözik a többi fonaltól. Először is, az előállításának folyamata nagyon összetett és időigényes.

A szálat a selyemhernyók gubóiból nyerik és ez igencsak időigényes munka. Gyakori tévhit, hogy a selyemnek feltétlenül csillognia kell. Ez nem így van, hiszen sokféle matt selyem fonal is létezik. Ez a szál 97%-ban fehérje, ami terápiás hatással van az emberi bőrre. A természetes selyem még az allergiás bőrt sem irritálja, mivel végtelenül hosszú és finom szálakból áll és képes sok nedvességet megtartani.

Hőszabályozó funkcióval rendelkezik: a melegben hűt, a hidegben pedig melegít. Ennek köszönhetően, szinte bármi készülhet belőle, a pulóvertől kezdve a kardigánon át a könnyű nyári ruháig. A selyem fonal tulajdonságait különösen nyáron fogjuk értékelni, amikor kellemesen hűsítő és jótékony hatással van a bőrre.