Tágulási tartály fűtési rendszerekhez

Kétfélét különböztetünk meg, ám az amelyik nyitott rendszerű, már nem igazán használatos a modern fűtési rendszerek esetében. A zárt rendszerű tágulási tartály azonban tökéletesen ellátja a feladatát a modern rendszerek esetében is.

Ezzel a tartállyal nem fog kioldani a kazán biztonsági szelepe, amikor elkezd növekedni a nyomás a rendszerben. A gumimembrános tágulási tartály elég sokféle méretben kapható, amelyek megtalálhatóak a szivattyuwebaruhaz.hu kínálatában.

Nem mindegy, hogy melyik típust választjuk. Ezt a kazán fogja meghatározni, mivel az lehet vegyestüzelésű, illetve gázkazán. Nemcsak fűtéshez alkalmazhatóak, hanem olyan rendszerekhez is, amelyek használati meleg vizet állítanak elő. Ezek a modellek már képesek elviselni a magasabb nyomást is.

A Varem tágulási tartály családja nagyon sokoldalú és számos típust készít, amelyek többféle rendszer esetében alkalmazhatóak. A hagyományos forma mellett, választhatunk a lapos típusból is, hogyha arra van szükségünk. Ezek az olasz tágulási tartályok rendkívül jó minőségűek.