Egy jó bor alapja mindig a jól termesztett és ízletes, zamatos, kissé savanykás gyümölcs. Hazánk rendkívül nagy történelemmel rendelkezik a borok terén, hiszen az éghajlat kiválóan alkalmas a szőlő termesztésére.
Ez a gyümölcs egyaránt alkalmas otthoni fogyasztásra és borkészítésre is, csupán meg kell találnunk az ideális fajtát. A Királylányka fehér borszőlő igazán jó választás, ha minőségi borokat akar készíteni. A Királylányka a feltételezések szerint a Kövérszőlő és a Leányka típusok természetes kereszteződésével jött létre, így mindkét fajta ízvilágát képviseli és egyesíti. Az erős növekedésű tőkéjén a közepes méretű, körülbelül 100 g tömegű fürtjét bőségesen ontja, míg bora jó minőségű, zamatos, illatban és savakban gazdag. Ez a szőlőtípus a hazai gazdák egyik nagy kedvence, ezért Önnek is előszeretettel ajánljuk. Az érési ideje szeptember vége és október eleje közé esik, ebben az időszakban érdemes szüretelni. Bár fagyra nem, a rothadásra kissé érzékeny, ezért tartsa folyamatosan szemmel az egyes fürtöket!