Ayres terápia

Miből áll egy Ayres terápia tanfolyam?

Az Ayres terápia tanfolyam során, leginkább a fiatal, 3-7 éves gyermekeknek összeállított mozgássorozat elsajátítása révén, jelentős mértékben fokozható a mozgással történő idegrendszeri érlelés. Az Ayres terápia a legmodernebb pszichológiai kutatások eredményeire épült.

Komplex rendszer, mint kezelési, mint elméleti módszereit tekintve. Olyan ingerek adása a cél, amelyek elősegítik az érettebb, integráltabb mozgásos válaszok megjelenését. Ezek az eredmények nem taníthatóak, de a megfelelő ingerek alkalmazásával sikeresen előcsalogathatóak.

Játékos feltételek mellett történik a foglalkozás, a kicsik szinte észre sem veszik, hogy munkában vesznek részt, indirekt, de szakképzett terapeuták vezetésével. Az állapotfelmérés és az azt kísérő első konzultáció legtöbb esetben ingyenes. Időpont-egyeztetésre minden esetben szükség van.

A kapcsolatfelvétel során, a szülőkkel való beszélgetésnek köszönhetően, esetleg az előzetesen diagnosztizált egészségügyi problémák ismeretének fényében, a terapeuta meghatározza a gyermek idegrendszeri állapotát. Természetesen szükség mutatkozik magának a kis páciensnek a megvizsgálására is.

Szülői beleegyezés esetén kezdődhet a tanfolyam, amikor szem előtt van tartva a rendszeresség. A kisgyermekek érzékenységi foka még igen magas, az alkalmazott stimuláció hatására megteremtődnek a korrekció és az öngyógyítás feltételei.

A mozgás ennek a korosztálynak örömforrás, éppen erre épít ez a jellegű edzési rendszer. Az effektíven alkalmazott Ayres terápia hozzájárul a koordináltabb nagymozgáshoz, a finommotorika javulásához, de a figyelem koncentráltságához és ezáltal a nyelvi, emocionális képességek fejlődéséhez egyaránt. A legtöbb magatartási és tanulási probléma megszűnik, esetleg enyhül a hatására.

A szorongó óvodások, kisiskolások önbizalmát nagymértékben fellendíti, az örömteli, vidám együttlétek pedig érzelmileg kiegyensúlyozottabbá teszik őket. Ezáltal nagyobb eséllyel indulhatnak az iskolába, közösségbe és az egészséges, nyugodt felnőttkor felé.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük