Ayres terápia

Miből áll egy Ayres terápia tanfolyam?

Az Ayres terápia tanfolyam során, leginkább a fiatal, 3-7 éves gyermekeknek összeállított mozgássorozat elsajátítása révén, jelentős mértékben fokozható a mozgással történő idegrendszeri érlelés. Az Ayres terápia a legmodernebb pszichológiai kutatások eredményeire épült.

Komplex rendszer, mint kezelési, mint elméleti módszereit tekintve. Olyan ingerek adása a cél, amelyek elősegítik az érettebb, integráltabb mozgásos válaszok megjelenését. Ezek az eredmények nem taníthatóak, de a megfelelő ingerek alkalmazásával sikeresen előcsalogathatóak.

Játékos feltételek mellett történik a foglalkozás, a kicsik szinte észre sem veszik, hogy munkában vesznek részt, indirekt, de szakképzett terapeuták vezetésével. Az állapotfelmérés és az azt kísérő első konzultáció legtöbb esetben ingyenes. Időpont-egyeztetésre minden esetben szükség van.

A kapcsolatfelvétel során, a szülőkkel való beszélgetésnek köszönhetően, esetleg az előzetesen diagnosztizált egészségügyi problémák ismeretének fényében, a terapeuta meghatározza a gyermek idegrendszeri állapotát. Természetesen szükség mutatkozik magának a kis páciensnek a megvizsgálására is.

Szülői beleegyezés esetén kezdődhet a tanfolyam, amikor szem előtt van tartva a rendszeresség. A kisgyermekek érzékenységi foka még igen magas, az alkalmazott stimuláció hatására megteremtődnek a korrekció és az öngyógyítás feltételei.

A mozgás ennek a korosztálynak örömforrás, éppen erre épít ez a jellegű edzési rendszer. Az effektíven alkalmazott Ayres terápia hozzájárul a koordináltabb nagymozgáshoz, a finommotorika javulásához, de a figyelem koncentráltságához és ezáltal a nyelvi, emocionális képességek fejlődéséhez egyaránt. A legtöbb magatartási és tanulási probléma megszűnik, esetleg enyhül a hatására.

A szorongó óvodások, kisiskolások önbizalmát nagymértékben fellendíti, az örömteli, vidám együttlétek pedig érzelmileg kiegyensúlyozottabbá teszik őket. Ezáltal nagyobb eséllyel indulhatnak az iskolába, közösségbe és az egészséges, nyugodt felnőttkor felé.