A derékfájás szakszerű kezelése

Sokak életét keseríthetik meg a különféle betegségek, amelyek igencsak nagy fájdalommal járnak. A derékfájás is kellemetlen érzés tud lenni, főleg akkor, ha hirtelen történik, amikor nem is számítunk rá.

Azonban ez a betegség különféle gyulladáscsökkentőkkel, krémekkel, de ami a legfontosabb, pihenéssel kezelhető. Néha elég egy rossz mozdulat és a fájdalom már meg is jelent. Ezekben az esetekben egy pár napot szükségszerűen kell pihentetni a derekat, mivel ez a fájdalom elviselhetetlenebbé válik, ha nem vigyázunk rá. A derékfájás idősebb korban gyakrabban megjelenik, főleg ha a porckorongok túl vannak terhelve, továbbá a hátizmok merevsége is fájdalomhoz vezethetnek.

Vannak esetek, amikor szükséges a műtéti beavatkozás, azonban ilyenkor valamilyen deformációt kell korrigálniuk az orvosoknak, ez pedig igencsak ritkán fordul elő. A derékfájás oka megállapítható a Back Scan vizsgálattal, amikor a szakemberek egy speciális technológiával 3D képet készítenek a teljes gerincről. Ez egyáltalán nem káros a szervezetre, mivel sugárzástól mentes.