Szakszerű kivitelezés

A dilatációs profil megkülönböztető jegyei

Minden használati tárgy esetében vannak olyan tulajdonságok, amelyek kifejezetten az adott elemre jellemzőek és megkülönböztetik az összes többi szerkezettől.

Ez az elmélet szintén igaz a dilatációs profil jellemzőire is. A szóban forgó profilt az különbözteti meg leginkább az előző generációtól, hogy ez nem hegesztéses módszerrel készült, mint a többi, hanem hajlítással.

Ez pedig nem lényegtelen részlet, ugyanis aki picit is ért a hegesztéshez, az tudja, hogy a folyamatok során lehetnek olyan hiányosságok, amelyek később hatalmas hatással lesznek a végtermék minőségére.

Nagyságrendekkel könnyebben törik a hegesztett elem, sokkal kevésbé rugalmas, nem bírja annyira a terhelést, így ha nagyobb teherbírású felületbe szeretnék fémprofilt elhelyezni, akkor másra lesz szükségünk, nem szabad hegesztett anyagot használnunk. Ekkor jön képbe a dilatációs profil, ami kifejezetten a teherbírásáról híres, pontosabban a teherátadás lesz a megfelelő szó, amivel leírhatóak az erényei. Szerencsére már elég könnyedén beszerezhető.