hdmi kábel

A HDMI kábel minőségi szintjei

A jel- és adatátvitelért felelős kábelek hihetetlenül gyors fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években. A rengeteg változtatásnak és modernizálásnak a HDMI kábel lett az eredménye, amire jellemző a sokoldalúság, praktikusság és megbízhatóság. A vezeték számtalan modellben megvásárolható a hazai internetes boltokból, például a KáCsa Audio shopból. A termékek rendelkeznek high speed tanúsítvánnyal és 4K/UHD képmegjelenítéssel.

Azt azonban nem szabad elfelejtse senki amikor a HDMI kábel termékek között keresgél, hogy csak 5 méterig képes megadni a 4K képmegjelenítést és garantálni a maximális gyorsaságot. Ha egy HDMI kábel meghaladja az 5 métert, akkor csak a Full HD (1080 p) felbontásnak lehet örülni. A vezetékek keresgélésekor azt is szem előtt kell tartani, hogy különböző minőségi szintek vannak.

A produktumok eltérhetnek egymástól a vezető anyagtisztaságban, illetve a különbségek megmutatkoznak a szigetelés minőségében egyaránt. A HDMI kábel esetében mindez jelentős hang- és képminőség javulást jelenthet. A fent említett boltban megvehető termékeket akár otthon is le tudja tesztelni annak érdekében, hogy a saját szemével is meggyőződjön a produktum színvonaláról és tudásáról.

Szakember dolga a hangfal kábel bekötés

A hangfalak esetében igazán fontosak a vezetékek és az, hogy milyen módon végzik el a bekötést. A hangfal kábel bekötés során bizonyos komplikációk léphetnek fel, éppen ezért sokan nem vágnak bele egyedül és inkább egy szakira bízzák a munkát.

Lehet, hogy több évtizeddel ezelőtt a hangfal kábel bekötés nem jelentett mást, mint egy sima villanydrót beszerelése a hangfal aljzat és az erősítő közé, azonban nagyon sok minden változott azóta. Ma már nem tartja úgy az ipar, hogy a hangfal kábel bekötés minősége nem annyira fontos a hangszínvonalat illetően.

Ezért is figyelhető meg manapság, hogy nem alkalmazzák már a régi ónozott rézdrótot, hanem sokkal inkább egy szerelt hangfal vezeték mellett döntenek. A szerelt hangfal kábel bekötés egyet jelent a biztonsággal, komforttal és kiváló hangminőséggel.