Kandalló ventilátor minden helyzetre

A kandalló ventilátor beszerzésétől a beépítésig

Sokan álmodoznak arról, hogy a hűvös, téli estéken pokrócba burkolózva a nappali kanapéján üldögélnek és gyönyörködnek a kandallóban táncoló lángokban. Azonban addig, amíg annak melegét és látványát élvezni lehet, bizony hosszú az út.

A kandalló ventilátor és más kiegészítő megvétele kell ahhoz, hogy a szellőzés és a fűtés megfelelő legyen. Ehhez természetesen szakember hozzáértése is kell, de nem suhanhatunk el amellett sem, hogy a minőségi anyagok, eszközök is szükségesek. A kandalló ventilátor modellek kiválasztása sem egyszerű, hiszen vannak olyan változatok, amelyek kisebb kályhákhoz és mobil kivitelekhez valók, míg a komolyabb szerelvények a fix kialakításúhoz valók.

Utóbbi mérete természetesen eltérhet egyiktől-másiktól, hiszen a kandallók mérete is különböző lehet. A nagyon nagyokhoz a 150-es, a kisebbekhez a 125-ös kandalló ventilátor lesz megfelelő. Ha jól választ, akkor a teljesítménye egységes marad és a fafogyasztás is minimális marad.

A ventilációhoz segédenergia nem szükséges, mert a generált meleg fogja hajtani. Ha olyan fűtésmegoldásban gondolkozik, ami az egész lakást képes melegíteni, akkor a szakember javasolni fogja több kandalló cső beépítését is. Ezek a speciális csőrendszerek a generált hőt szépen eljuttatják a többi helyiségbe, legyen szó akár a szomszédos szobákról, akár az emeleti hálószobákról.

Webáruházunkban számos méretű és típusú kandalló cső található. A 130, 150 és 200 mm csöveken túl, különféle szűkítő idomokat, külső levegő csonkokat, könyököket és más hasznos tartozékokat talál. A zárt és nyílt légterű változatokhoz egyaránt kapható nálunk kandalló cső. A saválló csövek és idomok szerepe is nagyon fontos. Ha teheti, ilyet építsen be!

Az égés során ugyanis salétromsav keletkezhet, ami a cserépkályhákhoz és a kéményekhez hasonlóan, az időtállóságát is csökkentik. Ha nem engedheti meg magának, hogy komplett kandallórendszert építtessen, javasoljuk, hogy válasszon egy költséghatékonyabb, kisebb méretű változatot, nálunk ugyanis nagyon széles a kínálat!