Lézeres szemműtét

A lézeres szemműtét típusai, árakkal együtt

Régóta azon gondolkodsz, hogy a látással kapcsolatos problémádat kezelteted? Akkor ne habozz tovább, inkább vedd szemügyre Dr. Szabó Antal szemész szakorvos honlapját! A drszaboantal.hu weboldalon egy helyen összehasonlíthatod a különböző kezeléseket, árakkal együtt. Itt láthatod, hogy melyik eljárás mennyibe kerül. Természetesen, azért nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy minden problémára más a megoldás. Ezt nem tudod eldönteni megfelelő végzettség nélkül.

Így mindenképpen szükséged lesz egy előzetes állapotfelmérésre, ami tartalmazni fogja a szemvizsgálatot is. Ennek ára 45 év alatt 20.000 Forint. A lézeres látásjavító műtétek egyáltalán nem számítanak olcsónak, hiszen, ha mind a két szemet érinti a kezelés, akkor a 750 ezer Forintot is elérheti a beavatkozás összege. Természtesen kuponnal olcsóbb, de mindenképpen ismerni kell az árakat, mielőtt bárki igent mondana. A műtét utáni kontrollok 1 éven keresztül ingyenesek. Ezeknek időpontjáról a weboldal szakemberei fogják értesíteni. Ha a műtét után szükséged van még szemüvegre, akkor azt a rendelő optikájában is meg tudod vásárolni.

Milyen műtétek javasoltak bizonyos életkorokban?

18 éves kor alatt egyáltalán nem végeznek semmilyen beavatkozást, csak rosszindulatú elváltozások esetén. Fiatalkorban még fejlődnek a szem izmai, a lencse és a hártya is. Így előfordulhat, hogy a gyermekkori látásproblémát 18 éves korra kinövi valaki. Természtesen, ennek ellenkezője is előfordulhat. Vannak olyanok, akiknek nem javul, sőt, inkább romlik a látásuk. Számukra jó választás a lézeres látásjavító műtét. Azonban ennek is több fajtája ismert. Létezik a FEMTO, amit 2 lézerrel végeznek Magyarországon.

Az egyik egy német típusú, a másik pedig a svájci Ziemer FEMTO LDV Z8. A femtoszekundum lézer alacsonyabb energiával dolgozik, így a környező szöveteket nem károsítja és nem keletkezik gyulladás a seb helyén. Ezt a beavatkozást 18 és 40 éves kor között bátran el lehet végezni. Idősebb korban, 40 év felett már inkább a Monovision ajánlott.

Mi az a monovision és mivel csinálják?

40-50 éves kor között vannak olyan komplex esetek, amikor a látás már sem távolra, sem közelre nem működik jól. Ilyenkor a szakorvos a trifokális műlencse behelyezését szokta javasolni. Ennek a beültetése is érzéstelenítés után történik. Ennél a résznél senki ne ijedjen meg, mert napjainkban már nem injekciós kezelést alkalmaznak, hanem fájdalomcsillapító, zsibbasztó hatású szemcseppet cseppentenek a szembe.

A műlencse beültetését mindenkinek javasolják, aki extrém magas dioptriával rendelkezik, esetleg időskori szemromlástól szenved. A beültetés során olyan modern 7D lézert alkalmaznak, ami a szemet teljes egészében képes körbepásztázni. A speciális műszer több mint 400 millió apró gázbuborékot hoz létre a szaruhártya belső rétegében. A lebeny készítés során vákuumot használnak, ilyenkor a látás elsötétül. Viszont, amint megtörténik a dioptriakorrekció, a lézer elvégzi a szövetek mélyebb rétegeinek az átformálását is. Egy dioptria javításához 1,3 másodperc szükséges a lézernek.