Sírkő felújítása

Sírkő felújítása egyedi igényekhez szabva

Ha az elhunyt szeretteinkről van szó, akkor is fontos megemlíteni a sírkő felújítása lehetőséget. Sokszor előfordul, hogy az idő múlásával és a megfelelő karbantartás hiánya miatt, a sírkő tönkremegy. A sírkő felújítás Győr lakosainak mindig rendelkezésre áll. A profi szakemberek az elhasználódott elemek cseréjét, tisztítását és pótlását rövid határidővel vállalják. Manapság sokszor előfordul, hogy a sírt nem tudják az elhunyt szerettei folyamatosan gondozni. Ezért a síremlék befeketedik, letörik, az anyaga meggyengül.

A betűfestés, a vázák rendbetétele és cseréje, valamint a mécsesek elhelyezése mind az igényelhető szolgáltatások között van. Nem kell szégyellni, ha egyszerűen nem jut elegendő idő a sírt ápolni. Ha nincs ideje személyesen megjelenni a sírkő felújítása miatt, akkor azt önállóan is elvégzik a szakértők. A kiegészítő lehetőségekről a sirkokollergyor.hu weboldalon is olvashat. Itt láthatja, hogy miként történik az egész folyamat. A vállalkozás fő célja, hogy a megrendelők teljes mértékben elégedettek legyenek.

A sírkő felújítása minőségi munkával történik

Ha a sírkövet megrongálják, esetleg egy nagyobb vihar következtében összedől, letörik belőle egy nagyobb darab, akkor célszerű felújítani. A cég remek minőségű anyagokkal dolgozik, hiszen számukra is fontos a precizitás. Ha Ön is hosszabb távon gondolkodik, akkor mindenképpen érdemes egy árajánlatot kérnie. A sírkő felújítás Győr temetőjében egyszerűen megigényelhető. Ehhez nem kell mást tennie, mint ellátogatnia a fentiekben már említett weboldalra és ott az ajánlatkérés fülre kattintania.

A Koller Gránit kétlépcsős sírkő felújítási technológiát alkalmaz. Ezzel lehet ugyanis a legkiválóbb eredményt elérni. Természetesen, ahol megengedett és igény is van rá, ott a hagyományos csiszolási technikát is tudják alkalmazni. A munka 1-2 napot vesz igénybe, a feladat milyenségétől függően. Ha több mindent kér a megrendelő, nemcsak felújítást, hanem pótlást és kiegészítést is, akkor 2-3 napot is igényelhet a munkafolyamat. A szakemberek arra törekednek, hogy a sírkő visszanyerhesse az eredeti állapotát.

A sírkő felújítás Győr lakosai körében népszerű

Egy nagyobb városban sem kell hónapokat várni arra, hogy végre sorra kerüljön. A sírkő felújítása során, az első és talán a legfontosabb lépés az előkészítés. A helyszíni szemlét követően a profik látni fogják, hogy mivel állnak szemben, milyen anyagokat kell használniuk és mennyi időt fog felölelni az adott munkafolyamat. A sírkő felújítás Győr városában is kiváló minőségű alapanyagokkal történik. Az előkészítés alatt kell érteni a mécsesek, koszorúk, régi művirágok és vázák eltávolítását.

Ha ezek nincsenek útban, akkor még tökéletesebb tisztítást lehet végezni. Ezután következik az első lépcső. A munkálatok itt még szárazon történnek, hiszen csak így tudnak megszabadulni a homokos és poros szennyeződésektől. Sajnos előfordulnak olyan elkoszolódások, amik hosszú évek alatt csúnyították el a csodálatos sírkövet. A csiszolási technika során a síremlék nem fog sérülni, letörni vagy megmattulni.

A sírkő felújítása óvatosan történik

A szakértők nagy odafigyeléssel tisztítják meg a sírokat, hiszen nem szeretnének kárt okozni. Az első után következik a második lépcső. Ennél a módszernél már vegyszert is latba vetnek, amivel a megmaradt durvább szennyeződéseket próbálják eltávolítani. Ezzel a technikával tökéletesen megtisztíthatóak a nehezen hozzáférhető, eldugottabb helyek is. A kétlépcsős tisztítással tökéletesen újszerű állapot érhető el.

A sírkő eredeti színét teljesen vissza lehet állítani. A sírkő felújítása a mohásodás miatt is kérhető. Sajnos azok a síremlékek, amik nem gránitból készülnek, idővel elkopnak, befeketednek, elmohásodnak. Még az is előfordul, hogy a betűk kikopnak vagy elbillenek. Amennyiben ez megtörténne, úgy a szilikonos ragasztás jelenti a megoldást. A szilikon ugyanis vízálló és a hatóidő letelte után tökéletes rögzítést tesz lehetővé. Ez a helyszínen is szakszerűen kivitelezhető.

A sírkő felújítás Győr városában is tisztelettel megy végbe

Egy síremlék megsüllyedése vagy elbillenése nagyon gyakran okoz gondot a hozzátartozóknak. Ennek oka legtöbb esetben a nem megfelelő alapozásban keresendő. Az utólagos javítás lehetséges, bár kicsit tovább tart az eredeti állapot visszaállítása. Ha ilyen gondja akad, akkor a sírkő felújítása során az első feladata lesz a szakértőknek a teljes szétszedés és takarítás. Ezt követően a föld vízszintesbe döngölése és az alap ismételt betonozása lesz a második lépés. Ha ez kész, akkor a síremléket összerakják. A Koller Gránit nagyon sok mindenben nyújt segítséget az ügyfeleknek.

A meglévő síremlékek felújításában, tisztításában, valamint a temetés utáni újbóli felállításban egyaránt és teszi ezt a legnagyobb tisztelettel. A folyamat nagy odafigyelést igényel, ráadásul egy bizonyos időnek el kell telnie a temetés után, hiszen meg kell várni, amíg a talaj ülepedik. A sírkő felújítása során kérhető a betűk újravésése, az új név felírása, valamint azok festése. Ha új név kerül a táblára, akkor azt számítógéppel megtervezik, majd egyszerűen felviszik a kért szöveget a sírkőre. A szakértőktől akár új műkő vagy gránit patkó is kérhető. A pontos ár kiszámításához elengedhetetlen a helyszíni felmérés.