Az autófólia és a profi hővédelem

Számtalan oka van annak, amiért manapság egyre többen választják a kocsikra rakható fóliákat. Sokan úgy vélik, hogy az autófólia a hővédelem miatt kötelezőnek számít.

Ha bárki is utánajár a dolgoknak, akkor bizony hamar kiderül, hogy ez valóban így van, és egy nívósabb típussal sokat lehet tenni a nyáron bekövetkező hőemelkedés ellen, ami ugye nem kíméli a kocsikat. A jó autófólia segítségével a napon parkolt kocsik nem melegszenek fel extrém mértékben, így a benti levegő nem lesz fojtó, és a belső tárgyak sem lesznek szinte tűzforróak. A levegő azért lesz annyira meleg, mert a teljes karosszériát éri a napfény, így alig két óra alatt a hőmérséklet több fokot is emelkedhet. A szellőztetés pedig sokáig tart és nem is mindig hatásos.

Az autófólia kivitelezése után az ablakon át besugárzott hőt szinte maximálisan meg lehet szüntetni, így akkor sem kell megsülni a kocsiban, ha a sofőr és az utasok feketében vannak. Ennek köszönhetően pedig spórolni is lehet az üzemanyaggal, hiszen sokszor nem is kell beindítani a klímaberendezést.