Az EGR szelep tisztítás otthon is elvégezhető

Az autók meghajtásáról a motor gondoskodik. A megfelelő működésről számos tényező összehangolt rész szükséges. A motor levegő és üzemanyag elegyének elégetésével üzemel, amit a beömlő szelepek vezérelnek. Az EGR szelep tisztítás ezért létfontosságú a biztonságos működés érdekében.

A benzin befecskendezés a szelepeken keresztül ma már számítógép által vezérelt és ellenőrzött kereteken belül működik. Így sokkal hatékonyabban és gazdaságosabban lehet üzemeltetni. Az EGR szelep tisztítás azonban nélkülözhetetlen, hiszen az égésből származó korom és egyéb lerakódások dugulást, meg különféle más károkat okozhatnak, amelyek révén minden leáll, ekkor robban le az autó. A fejlesztő mérnökök ezért igyekeznek olyan megoldásokat kitalálni, amelyek minden esetben megóvják a motort és így a vezetőt, a környezetet, de másokat is. Senki nem szereti, ha füstöl egy autó vagy sokat fogyaszt, ezért tenni kell azért, hogy ez ne forduljon elő! Az EGR szelep tisztítás nem bonyolult dolog. Bárki elvégezheti egy egyszerű spray segítségével, Az autószerelő műhelyekben is elvégzik az ilyen jellegű beavatkozásokat, csak kérni kell a szerelőket.

Ha már úgyis hozzányúlnak a motorhoz, adott esetben érdemes lehet a jlmshop.hu webáruházban előre megvásárolni a szükséges EGR szelep tisztításhoz szükséges adalékanyagot és azt a szerelőkre bízva felhasználni. Ez a speciális anyag képes a korom eltávolítására, valamint a kipufogógáz megszűrésére úgy, hogy közben növeli a motor erejét, alacsonyabb üzemanyag felhasználás mellett.