Bankkártya terminál

Bankkártya terminál díjak: mennyit kell havonta fizetni?

A technológia fejlődésével folyamatos jelennek meg olyan új megoldások, amelyek alkalmazásával bizonyos folyamatok egyszerűbbé válnak. Gyakran a könnyítés az, ami miatt elengedhetetlenül előkerülnek adott ágazatokban bizonyos rendszerek, míg máskor a törvényi előírásoknak való megfelelés a kulcs. Az online pénztárgépek bevezetését követően, 2021-ben történt egy erre alapozott kiegészítés, miszerint minden olyan helyen, ahol ilyen kasszák vannak, kötelező biztosítani az elektronikus fizetés valamilyen módját.

Erre a célra a leginkább kézenfekvő dolog a bankkártya terminál beszerzése és használata. A rendszerek voltaképpen úgy működnek, mint egy mini automata, csak nem adnak ki pénzt, mindössze képesek felismerni a kártya adatait, majd arról átemelik az összeget az előre megadott számlára. Természetesen mindez nincs ingyen. Dönthetsz a vásárlás mellett és bérelhetsz is ilyen eszközöket. Az LA Pénztárgép weboldalán is összehasonlíthatod az aktuális havi díjakat. Start csomaggal például maga a terminál ingyen érhető el, havidíj és hűségidő nélkül. Megéri ennek részleteit megismerned.

A többi változat sem jelent komoly befektetést, mert havonta néhány 1000 forintból megvan. A beüzemelésért többnyire csak egyszer kell fizetned és ezt követően a bérlés révén, ha bármilyen probléma merülne fel, azonnal orvosolva lesz. A legtöbb terminált elég csak bekapcsolni és szinte azonnal használható. Vannak klasszikusabb, gombos kivitelek, illetve teljesen modern érintőképernyős változatok. A költségek még kiterjednek a bankok felé való tranzakciós díjra, ami többnyire csak néhány 10 forintban mérhető tételenként.

Ez persze eltér minden pénzintézet esetébe. Kis odafigyeléssel, a bérleti díjak könnyen kihozhatóak és ezektől úgy sem lehet megszabadulni, mivel törvényileg előírt a terminálok használata. Érdemes tehát megtanulni együtt élni velük és élvezni az előnyeiket, mert egyre többen választják az elektronikus fizetési módokat, leginkább a kényelem miatt. Ilyen esetekben tehát jó befektetés a POS rendszerek megléte.