Elliptikus tréner, a kíméletes kondigép

A sífutás azon sportok egyike, amelyek szinte minden izomcsoportot képesek megmozgatni. Ezt a tulajdonságát felhasználva született meg a síkfutás imitációjaként az elliptikus tréner, ami a kondi gépek világában egy elég új szereplő. Az elliptikus tréner használata egyszerre segíthet az állóképesség növelésében, a zsírégetésben és a kardió rendszer erősítésében is.

Nagy előnye, hogy a főbb izomcsoportokat egy időben mozgatja át, de eközben nem terheli meg az ízületeket, ami a számos kondi gép esetében nagy problémát jelent. Az elliptikus gépet kimondottan ízületi fájdalmakkal küszködőknek is ajánlják a problémáik enyhítése érdekében, így bátran használhatjuk nem kell félni, hogy többet ártunk vele, mint amit segítenénk.

A fittsport.hu webáruházban 10 márka termékei közül válogathat, amelyek között otthoni és fél-professzionális elliptikus tréner modellek is helyet kapnak. Érdemes figyelni az akciókat is, mert jelentős kedvezménnyel juthatunk hozzá egy ilyen nagyszerű sporteszközhöz, amit már csak a 25000 Ft feletti ingyenes házhozszállítás tud fokozni.