látásjavító műlencse műtét

Félsz a lézertől? – 3 Lézeres szemműtét alternatíva

Igazán bosszantó, amikor valaki folyton cserélgetni kényszerül a szemüvegeket, ha leül a számítógép elé, akkor az olvasót, ha pedig feláll, a látót kell feltennie. Gyakran sóhajtunk fel, hogy jó lenne megszabadulni ettől a nyűgtől, de tudjuk, hogy az lézeres szemműtéttel járna. Tartósság szempontjából a látásjavító műlencse műtét is egy kitűnő választás.

Ha félelemmel tekintünk a lézeres beavatkozások felé, akkor alternatívát célszerű keresnünk. 45 éves kor felett a lézeres látásjavítás nem képes minden távolságra biztosítani az éleslátást. Ez azért van, mert az életkorral romlik a szemlencse alkalmazkodó képessége, ami nem korrigálható teljes mértékben lézeres eljárással, csak lencseműtéttel.

Fontos információ az is, hogy ebben az életkorban valószínű a szürkehályog megjelenése a lézeres látásjavítás után, ami újabb szemműtétet tesz szükségessé. Azonban, a látásjavító lencseműtét során éppen azt a lencsét távolítja el a szemész szakorvos, ami elszürkülhet, így pedig megelőzhető a szürkehályog kialakulása. Ha már van szürkehályog a szemeden, akkor egyben azt is eltávolítják. A beavatkozás lényege, hogy a saját szemlencsét ultrahangos technikával műlencsére cserélik.

Az új, beültetett szemlencse lehet trifokális, nyújtott fókuszú monofokális/EDOF vagy monofokális. Ezek közül csak a trifokális lencse képes arra, hogy akár 100%-ban visszaadja az éleslátást a páciensnek. Ha ezt a technológiát választod, meglehet, hogy a mindennapi tevékenységek során többé nem lesz szükséged szemüvegre.

A látásjavító lencseműtét előnyei

Legnagyobb előnye, hogy egész életre szóló megoldást jelent, illetve a szürkehályog veszélyét is elhárítja. Az érintett közelre és távolra egyaránt tökéletesen fog látni szemüveg/kontaktlencse nélkül. Nincs felső korhatár, sem dioptriakorlát ennél a szemészeti beavatkozásnál. Maga a műlencse műtét teljesen fájdalommentes és nagyjából 20 percig tart.

Érdemes felvenni a kapcsolatot dr. Nagymihály Attila szemész szakorvossal, aki nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik ezen a téren. Az elérhetőségeket megtalálod a drnagymihaly.hu weboldalon. A doktor úr minden esetben a legmodernebb, prémium lencséket használja. Segít a páciensnek a megfelelő típus kiválasztásában is.

A műlencsék fajtáit is bővebben megismerheted az említett honlapon található leírásból. A látásjavító lencseműtétet követően, a közeli, a köztes és a távoli tartományban is élessé válik a látás, szemüveg vagy kontaktlencse használata nélkül. Modern, trifokális műlencse beültetése esetén teljesen függetlenedhetsz a szemüvegviseléstől, tulajdonképpen éppen ez a cél. A műlencse operáció végleges eredményt hoz, hiszen a beavatkozást követően, évekkel sem változik a fénytörési hiba, nem romlik a látás.

Amennyiben szeretnéd elfelejteni a szemüvegviseléssel járó nyűgöket, nem akarsz mindennap kontaktlencsét helyezni a szemedbe, akkor érdemes megfontolnod ezt a lehetőséget. Az élet amúgy is nehéz, annyi mindent meg kell tennünk, amit nem akarunk, akkor legalább azon legyen bátorságunk változtatni, amin lehet! A látásjavító lencseműtét ezt lehetővé teszi.