korallberkenye

Korallberkenye, a lángoló szépség

Az élénkpirosban pompázó korallberkenye nem véletlenül a kertbarátok egyik kedvenc díszcserjéje, hiszen egészen egyedi hangulatot varázsol az életterünkbe. Mivel az örökzöld növények közé tartozik, egész évben gyönyörködhetünk benne, ráadásul nem igényel túlzott odafigyelést sem, bár fiatal korában rendszeres öntözésre van szüksége, viszont fejlett állapotában a szárazságot egészen jól bírja.

Ma már az online virágkertészetekben, például a Gardencentrum webshopban is megtalálható ez a különleges szépség, sőt, a korallberkenye ritka fajtáiból is válogathatnak itt a páratlan vizuális élményre vágyók.

Ilyen egzotikum a Carré Rouge néven ismert, fényes levelű, magastörzsű változat, ami tavasszal krémfehér virágokkal ajándékoz meg. Kisebb kertekbe a másik ritkaság, a Little Red Robin törpe korallberkenye ajánlott, ami gömbölyded, sűrű lombozatával ideális térelválasztó is lehet.

A Gardencentrum internetes növényboltban ez utóbbi fajta is megrendelhető. Ugyanitt részletes útmutatást kapunk az eladásra kínált korallberkenye gondozásáról, fény-, víz- és talajigényéről.