tömőanyag

Formáját megtartó tömőanyag

A horgolt vagy kötött figurákhoz nemcsak kiváló minőségű fonalak kellenek, hanem tömőanyag is, hiszen az elkészült termékek így nyerik el végső formájukat. A kézzel készített játékok mindig nagy népszerűségnek örvendtek, legyen szó kötött, horgolt vagy éppen varrással elkészített dolgokról.

A tömőanyag ugyanolyan fontos eleme az alkotásnak, mint maga az anyag, amiből elkészítik. Régen ez rongy, szivacs vagy szalma volt. Manapság már jóval modernebb és könnyebben használható termékek állnak a rendelkezésünkre. A szilikonizált poliészter golyó ideális töltelék horgolt vagy kötött figurákhoz, ezért a kézművesek igencsak kedvelik. Előnye, hogy nem megy össze, nem deformálódik, szépen tartja a formáját. Nyugodtan mosható mosógépben, 40 fokon.

Ez a korszerű tömőanyag megtalálható a nordfonal.hu webáruházban, ahol minden egyéb is, ami a kötéshez, horgoláshoz szükséges. A csodálatos fonalaktól kezdve, a gombokon, mintákon és tűkön át egészen a tömőanyagig, tulajdonképpen minden megtalálható az alkotáshoz.