Hogyan válasszon robotporszívót?

A mozgalmas hétköznapok közben szinte sosem jut idő arra, hogy kitakarítsunk otthon. Pedig sokkal jobb egy tiszta lakásba érkezni, ahol öröm lesz lepihenni, mintsem azon gondolkodni, hogy a takarítás melyik lépésével kezdjük el a feladatot. A robotporszívó megkönnyíti a munkát, ugyanis önállóan, emberi beavatkozás nélkül is tökéletesen elvégzi a feladatot. Remekül szív, alacsony zajszint jellemzi, ráadásul a szoba minden zugát felméri és felporszívózza.

A modern technológiának köszönhetően egyre több olyan berendezést találunk, amelyek megkönnyítik az ember dolgát. Így nem kell munka után otthon is dolgoznia, hanem végre átadhatja magát a pihenésnek, amíg a robotporszívó végzi a dolgát. Az első Roomba robotporszívó 2002-ben került bemutatásra. Azóta pedig számos egyéb területen is kifejlesztettek egy-egy eszközt, amivel időt takaríthat meg a házimunka során. Ilyen például a medencetisztító vagy a fűnyíró is, amelyek szintén emberi beavatkozás nélkül végzik el a beprogramozott feladatokat.

A robotporszívó is abban emelkedik ki, hogy Önnek jelen sem kell lennie a takarítás alatt. Csak be kell állítani a berendezést, utána pedig rábízni a feladatot. Pontosan feltérképezi a helyiséget, így minden egyes zugát alaposan átjárja és kitakarítja. Szintén fontos megemlíteni, hogy remekül érzékeli, milyen burkolatot kell felszívni. Éppen ezért, ha szőnyegről van szó, nyilván erősebben fog szívni. Ha pedig padlón kell takarítani, akkor ennek megfelelően végzi a munkát.

Akinek még nem volt dolga ilyen készülékkel, annak nem lehet egyszerű feladata kiválasztani a megfelelő modellt. Néhány szempontot mindenképp érdemes figyelembe venni vásárlás előtt. Ilyen az, hogy milyen burkolaton fog dolgozni a robotporszívó, valamint az is, hogy mekkora területet kell bejárnia. A legjobb, ha nagyobb kapacitású berendezést vesz, mert akkor a nagy területeket is egyetlen feltöltéssel tudja kitisztítani. Gyengébb modell esetében gyakran meg kell szakítani a munkavégzést, amíg a porszívó ismét feltöltődik és működőképes lesz.