klíma

Klíma kínálat – melyiket válasszuk?

Különböző kialakítás, teljesítmény és árkategória. A széleskörű klíma kínálat lehetővé teszi, hogy mindenki az elvárásainak, igényeinek leginkább megfelelő típust válassza. Vannak monoblokk és split kialakításúak, amelyek közül az utóbbit érdemes közelebbről megnéznünk, mivel a monoblokk típusok igaz, hogy kevés szereléssel járnak és könnyen áthelyezhetőek, de a zajszintjük magasabb, hatásfokuk pedig alacsonyabb.

A split klíma esetében a hő leadás külön egy belső és egy külső blokkban történik, a két egység között pedig csövezéssel van megoldva a hűtőközeg keringetése. Attól függően, hogy mire keresünk megoldást, a belső egység kialakítása alapján választhatunk parapet modellt, ami az ablak alatt függőlegesen vagy mennyezet alatt vízszintesen helyezhető el és elsősorban a tetőtérbe ajánlott.

Továbbá, mennyezeti kazettás klímát, ami az álmennyezetbe építhető, alig észrevehető, nagyteljesítményű típus és tágasabb légtérbe való leginkább. Végül pedig ott az oldalfali klíma, ami nevéből adódóan a plafon alá, az oldalfalra szerelhető és a legtöbb igényt kielégítő, legelterjedtebb változat.