kötelező biztosítás

Kötelező biztosítás árak 2023-ban

A kötelező gépjármű felelősség biztosítások megkötésénél lényeges eltérések lehetnek a díjakban, de különböző szerződési feltételekkel is rendelkezhetnek az adott biztosítások. A Biztoshely kötelező biztosítás árlistája már sokaknak segített a tájékozódásban. Kiválóan szemléleti az egyes biztosító társaságok kínálatát, hogy mit és mennyiért kínálnak, amit az online rendszer segítségével egyszerűen össze is hasonlíthatunk.

A tizenkét biztosító tarifájából a nekünk szimpatikus árajánlat kiválasztása után, a biztosítás az interneten keresztül akár meg is köthető, ráadásul az így kötött szerződésekre további kedvezmény is jár. Az évfordulón kívüli, azaz év közben megkötött szerződésekre nem kínálnak kedvezményeket, azok teljes áron, sokszor jóval drágábban köthetők meg.

A kötelező felelősség biztosítás díjának kiszámításakor több tényező is közrejátszik, mint például a szerződő életkora, a gépkocsi teljesítménye, a bonus malus besorolás, de többféle kedvezmény is igénybevehető, ilyen például a közalkalmazotti státusz stb. Bármelyik biztosító konstrukcióját is választjuk, abban biztosak lehetünk, hogy a jogszabályok körülhatárolják a szerződések tartalmát, az árakat és a díjszámítás módját.

Az online felületen történő szerződéskötés nagyon egyszerű, nincs más dolgunk, mint a kalkulátoron keresztül megadni a jármű adatait, a személyes adatainkat, és egy órával később már el is készül az új szerződés. Új autó vásárlásánál lehetőség van kötelező előszerződés megkötésére is, ami azt jelenti, hogy az autó olyan adatait, amelyeket még nem tud a szerződő prezentálni (alvázszám, motorszám) elég az átvételt követően rögzíteni, és a szerződés ekkor válik véglegessé.

A gépjármű ezzel a lehetőséggel már a szalonból kihozva is biztosítottá válik. Érdemes tehát a kötelező biztosítási kalkulátorok segítségével kiválasztani a leendő biztosításunkat, mert a kedvező díjak mellett megtalálhatjuk a legjobb fedezeteket kínáló konstrukciókat is.