gyermek megtakarítás

Gyermek megtakarítás fajták – Miben különböznek?

A gyermekeink jövőbeni céljainak megvalósítása az idő múlásával egyre többe kerül, amire érdemes egy időben elkezdett megtakarítási formával felkészülni. A gyermek megtakarítás célzottan ezekre a célokra fordítható. A szükséges összeget könnyebb összegyűjtögetni az évek folyamán, mintha egyszerre kellene előteremteni.

Az öngondoskodási formák tehát különböző célokkal jöhetnek létre a gyerekeknek. Az egyetemi tanulmányok finanszírozására egy viszonylag előre kiszámolható költséggel kell számolni, amelyet csak tetézhet, ha a lakhatási költségeket is fedezni kell az egyetemi évek alatt. A gyermek első lakáshoz vagy autóhoz való hozzásegítése is sok szülő hosszú távú céljai között szerepel, amelyhez a megtakarítás kiváló indulótőke lehet.

A külföldön tanulás lehetőségét sem szerencsés azért feladni, mert nincs megfelelő fedezet a tanulmányi és megélhetési költségek fedezésére, ezért az apránként összegyűjtött összeg óriási segítség lehet az adott pillanatban. Amennyiben céljaink világosak és egyértelműek, a következő lépésként a megfelelő megtakarítási lehetőséget kell kiválasztani, amihez érdemes a GRANTIS öngondoskodási szakértőinek segítségét kérni.

A legnépszerűbb pénzügyi megoldások a gyermek megtakarítások terén a Babakötvény + Start-számla, a banki gyermek-megtakarítási számlák, a biztosítói gyermek-megtakarítási programok és a Tartós Befektetési Számla. Ahhoz, hogy ezek közül a számunkra lehető legmegfelelőbbet választhassuk, mindenképp alaposan meg kell ismerni a különböző megtakarítási lehetőségek előnyeit és hátrányait.

Ezeken kívül azonban elmondható, hogy bármely megtakarítási forma nevezhető gyermek megtakarításnak, hiszen hosszútávon bármilyen módon tehetünk félre bizonyos összeget gyermekeink távlati céljainak megvalósítására. A tanácsadók abban vannak segítségünkre, hogy a személyes élethelyzetünk felmérésével, a lehető legideálisabb és legbiztonságosabb megoldást sikerüljön megtalálni, amellyel biztosítható a teljeskörű anyagi gondoskodás megvalósítása.