Milyen anyagból épüljön a kerítés?

Mindenkinek szüksége van egy helyre, ahol biztonságban érezheti magát, ahol tudja, hogy senki sem zavarja meg a pihenésében, elmélkedésében. Ez a hely a legtöbb ember számára az otthona.

Azonban, hogy megfelelő biztonságba érezhessük magunkat az otthonunkban szükséges köré kerítést építeni. Ez ugyanis egyfajta védelmet jelent a külvilággal szemben. A kerítésen belül nincs mit keressen idegennek, hiszen az ott magánterület és csak az léphet be, akit a tulajdonos szívesen lát.

Ez a konstrukció lehet egyszerű, szimbolikus, aminek csak a határvonal kijelölése a szerepe. Ilyeneket gyakran láthatunk az amerikai filmekben. A biztonságos, csendes kertvárosokban elég egy fél méteres fából készült kerítést építeni, hiszen itt nincs szükség a betörők elleni védelemre.

Ezt a funkciót a biztonsági rendszerek látják el. Máshol azonban, ahol komoly értékeket őriznek, szükséges az erős, áthatolhatatlan kerítés építése. Ezek készülhetnek dróthálóból, fából és vasból is. A legnépszerűbb a betonelemekből épített masszív konstrukció.