sebkezelés

Nagy a választék a sebkezelést elősegítő készítmények terén

Az egészséges személyek egyszerű sebei gyorsan és hatékonyan gyógyulnak, ha megfelelően ápolják. A sebet nem szabad hagyni kiszáradni, a nedves környezet fenntartása a legelőnyösebb. Az is döntő fontosságú a sebkezelés során, hogy a kötést elég gyakran cseréljük, fertőtlenítsük a sebet és védjük az újbóli szennyeződéstől vagy sérüléstől.

Fontos továbbá, hogy a seb oxigénhez jutását is biztosítsuk. A megfelelő táplálkozás kiemelkedő jelentőségű a sebkezelésben, különösen a krónikus vagy fertőzött sérülések terápiájában.

Érdemes odafigyelni az ételek A-, C- és E-vitamin-, valamint cink-, szelén-, fehérje- és arginin-tartalmára. Ezek az összetevők fontosak az immunrendszer megfelelő működéséhez. Napjainkban számos sebgyógyító készítmény áll rendelkezésre, ezért nehéz lehet kiválasztani a megfelelő terméket.

Nem tanácsos azonban mindegyiket egyszerre használni. Jobb, ha a sebkezelés stádiumától függően, a megfelelő kiválasztására összpontosítunk, amit a Hucare webshopban, az otthonunk elhagyása nélkül megtehetünk.