zsírégető edzés

Segítség fogyáshoz – Ezért kell egy jó edzésterv

Felszedni néhány kiló súlytöbbletet egyáltalán nem nehéz, de annál keservesebben tudjuk azokat leadni, amikor úgy döntünk. Ha több az energia bevitel, mint amennyit felhasználunk, akkor hízunk, ha kevesebb, akkor pedig fogyni fogunk. A zsírégető edzés a hatékony fogyáshoz elengedhetetlen. Ha meg akarunk szabadulni a pocaktól, az itt-ott megjelent hurkáktól, voltaképpen két dolgot tehetünk. Az egyik a bevitel csökkentése, egy viszonylag járható út, hiszen rengeteg új diétás étel létezik, csak akaraterőre van szükség, hogy betartsuk.

A másik út a felhasznált energiamennyiség növelése, ami jó zsírégető edzések elvégzése során kiváló eredményt hozhat. Rá kell bírni a szervezetünket, hogy megmozdítsa a lerakódott zsírt. Az edzések során, a zsírégetés a kezdetektől jelen van, viszont az energianyelő folyamatok arányai változhatnak. Persze, mint minden egyébnél, az edzések kiválasztásánál is lényeges a fokozatosság.

Ha nem rendelkezünk sportos múlttal vagy már nagyon régen nem mozgattuk meg alaposan a tagjainkat, akkor nyilván, hogy az alacsony intenzitású gyakorlatokkal ajánlott kezdenünk. Ebbe a kategóriába sorolható a bemelegítés, nyújtás, gimnasztika, a séta, az egyenes úton történő biciklizés stb. Kiváló stresszoldó programok ezek, de nem várható el tőlük igazi zsírégető hatás. Teljesen nyilvánvaló, hogy az edzések hatékonysága egyenesen arányos azok nehézségével.

A közepes intenzitású edzésformák viszont már elég alaposan megdolgoztatnak. Az úszás, futás azért meglehetősen jótékony hatású, mert sok izomcsoport vesz részt a mozgásban. Amennyiben ezeken túl vagyunk, csak akkor következhet a magas intenzitású edzés. Ezeknél a gyakorlatoknál már a pulzus a maximális érték 80-90%-án pörög, a gyakorlatok végzése valódi kihívás. Tulajdonképpen nem objektív a zsírégető edzés, mindig az ember személyes tulajdonságai, mint a kora, súlya, edzettsége fogják megadni a pulzus alapját, vagyis azt, hogy egy-egy edzés melyik tartományba esik nála. Érdemes kipróbálni az Intenset edzéstervet is.