flexkorong

Tartósságban első a flexkorong

A fémek vágásakor elengedhetetlen az a kellék, amelyik minden helyzetben tartós és ellenálló marad. A fémvágó flexkorong a gyémántélnek köszönhetően annyira stramm. Ehhez hozzátartozik az is, hogy az acéltest nagyon robusztus, így a tartozék élettartama során azonos vágásmélységgel és állandó fordulatszámmal tud dolgozni.

A Bosch flexkorong sikere a sajátos gyémánttechnológiának köszönhető, így használat közben nem kell attól tartani, hogy szétesik, töredezni kezd és darabok válnak le a tárcsáról. Több év után is stabil marad a korong, egy egységet alkotva. A flexkorong teljes mértékben beválik a különféle fémek vágásához, legyen szó acélról, rozsdamentes acélról, rézről vagy épp öntöttvasról.

A Bosch fémvágó flexkorong a legszigorúbb biztonsági követelményeknek is megfelel. Nem meglepő módon teljesíti például az EN 13236 előírásait is. Megvehető a Bosch termékek közül a speciális csiszolókorong, amit szintén fémekhez fejlesztettek ki. Kézi sarokcsiszolókhoz hibátlanul beválik és a maximális kerületi sebessége 80 m/s.

A ráhelyezési szög 30 és 40 fok között kell legyen. Ha a megmunkálandó munkadarab a sarokcsiszoló laposabb tartását kívánja meg, a nagyolótárcsát időről időre tompán szükséges lecsiszolni, hogy a csiszolófelületen újra összefüggő csiszolóél legyen.

A leginkább használt Bosch dekopír fűrészlap tipusok

A megfelelő szúrófűrészlappal olyan helyzetben is boldogulni lehet, amikor egy más szerszámmal nem lehetne haladni. A Bosch dekopír fűrészlap tipusok megoldást kínálnak sokféle matériák vágására. Az általánosan használt fa és fémvágó lapokon túl olyan speciális anyagok vágása sem jelenthet problémát, mint a keramikus anyagok, gipszkarton, különféle műanyagok vagy a rozsdamentes acéllemezek.

Mivel a Bosch dekopír fűrészlap tipusok sokfélék lehetnek, ezért tudni kell, hogy milyen projekthez melyik modellt választja az ember. Ha fa anyagokról van szó, akkor a Bosch Basic lapok biztosan nem fognak csalódást okozni. Az onlineszerszam.hu felhozatalában olyan lapot is talál a szakértő, ami képes akár 1,5 cm vastag faanyagot is tökéletesen elvágni. Léteznek olyan Bosch dekopír fűrészlap tipusok is, amik a fémek vágását teszik egyszerűvé.