A természetes progeszteron krém használata igen biztonságos

Ahhoz, hogy testünk tökéletesen működjön, olykor némi támogatásra van szüksége. A táplálékból szervezetünk nem mindig tudja kivonni azokat az anyagokat, amelyek a megfelelő egyensúlyt biztosítják. A fitoösztrogének visszaállíthatják a női hormonháztartás stabilitását. Ezek növényi eredetű vegyületek, amelyek akár 300 különböző növényben kimutathatók, bár általában jelentéktelen mennyiségben. A legnagyobb koncentrációban a szójában és a lenmagban fordulnak elő.

Azok a népek, amelyek gyakran fogyasztják ezeket az növényeket, ritkábban betegszenek meg emlő- és prosztatarákban, emellett a hormonproblémák is elenyésző arányban fordulnak elő. A fitoösztrogének használatával kapcsolatban praktikus információkat találunk az egeszsegbiro.hu weboldalon. Fogyasztásuk javasolt többek közt a változókor vagy hüvelyszárazság esetén, a libidó növelése céljából, továbbá az optimális csontanyagcsere érdekében. A fitoösztrogének úgy a termékeny, mint a változó korban jó hatással lehetnek a női hormonokra. A menstruációs zavarok rengeteg nőt érintenek.

Van, akinél enyhébben jelentkeznek a tünetek, vannak viszont olyanok, akiket komolyan érint a premenstruációs szindróma. Erre a tünetegyüttesre is javulást jelenthet a természetes progeszteron krém használata. A szakértő szerint a szer alkalmazása jótékony hatással lehet a szervezetre akkor is, amikor a petefészek működése lecsökken, majd idővel elmarad a menstruáció. Bár az ösztrogéntermelés megmarad, azonban a progeszteroné szinte teljesen megszűnik.

A természetes progeszteron krém használata akkor is javasolt, ha valaki szeretné fokozni a termékenységét. Napjainkban egyre gyakoribb a meddőség előfordulása, ezért a természetes hormonkészítményeket is érdemes bevetni az invazívabb megoldások előtt. Szintén hatásos lehet a lombik program előtt, illetve a szülés utáni depresszió esetében. Az olyan nőgyógyászati megbetegedésekre is megoldást jelenthet a természetes progeszteron krém használata, mint a mióma vagy az endometriózis, amelyek meddőséget vagy menstruációs ciklusok közötti vérzéseket okozhatnak.