Tudnivalók az ágyi poloska megjelenéséről, irtásáról

Mivel a nappalokat szűk hézagokban és repedésekben tölti, így elégé ritkán kerül az ember szeme elé ez az apró rovar. Így nem az ágyi poloska felismerése nehéz az emberek számára, hanem a megpillantása. Ám, ha sikerül megpillantani, akkor a beazonosítása már nem nehéz feladat.

Jellegzetes vörösesbarna színű, 4-8 mm ovális alakú szárnytalan rovar, amelynek lábain tapadó korongok vannak, és ezek segítségével előszeretettel mozog függőleges irányban is. Méretéhez viszonyítva fürgének számít. Torán nem záródó, folyamatosan termelő bűzmirigy található, ami miatt kellemetlen szagot áraszt magából, de nem ezzel fogja felhívni magára a figyelmet az ágyi poloska.

Éjjel aktív és emberi vérrel táplálkozik, csípései kiütéseket és érzékenységtől függően allergiás reakciókat is kiválthatnak. A csípések reggelre, délelőttre jelennek meg, és legfőképpen a kéz- és lábfejen, hajlatokban, arcon. Az erős viszketés eltarthat akár egy hétig is, a szúnyog csípésével ellentétben, amely 2-3 napig tart.

Házi irtása rettentő körülményes és időigényes. Nem segít ha megszabadulunk a vélten fertőzött bútoroktól vagy ha elköltözünk a fertőzött lakásból. A házi irtásra ajánlott Protect ágyi poloska permettel alaposan fújuk be lakásunk és bútoraink minden egyes kis rését, és ezt 2-3 hónap után érdemes megismételni. Azonban a hatékonyság érdekében javaslott szakemberhez fordulni.