Az egyik legelterjedtebb a betonkerítés

Több évszázaddal ezelőtt még a lécből, földből, vályogból, jobb esetben deszkákból készítették a kerítéseket, amelyek ugyanazt a funkciót töltötték be, akárcsak a mai modern változatok.

Manapság azonban a fémből előállított és a betonkerítés dominál, ami garantálja a teljes biztonságérzetet a masszív, szinte ledönthetetlen tulajdonság miatt. Egyesek már a ház alapozása után úgy döntenek, hogy betonkerítés építését választják. Ezt az is elősegíti, hogy ennek az építmények a felhúzására nincs szükség semmilyen engedélyre, ami miatt a bürokráciai gondok, buktatók nélkül is elkezdődhet a munkálat. Azt azonban észben kell tartani, és ez teljesen érthető, hogy a betonkerítés teljes egészében a tulaj telkében kell álljon. Ellenkező esetben egy ellenőrzés során a vizsgálattal megbízott személy a betonkerítés ledöntését, eltávolítását is előírhatja.

Annyit még szükséges megjegyezni, hogy ha a kerítés a telek hátsó határvonalán, két szomszéd által közösen épól meg, akkor a munkálatokról eltérő módon is megállapodhatnak. Aki ezeket tudja, már bele is kezdhet a munkába.