bambuszrost liszt

Egyedi ízzel rendelkezik a bambuszrost liszt

Ha egyszer elkezdi használni az ételeiben, meg fogja kedvelni az ízét. Az ázsiai és afrikai kultúrákban a fogyasztása nem számít újdonságnak, sőt, hosszú és bevett hagyománya van. Afrikában a szárított formája elterjedt termék, de a bambuszrost liszt valami egészen újszerű ötlet.

A friss bambusz hajtásait, minőségük és tápértékük romlása nélkül meg lehet szárítani, majd lisztté őrölni. A friss termékkel ellentétben, a bambuszrost liszt könnyen tárolható és szállítható. Európában és az Egyesült Államokban is jelentős piaca van a bambusz hajtásoknak.

Ázsiához hasonló bambuszerdők hiányában azonban a nyugatiaknak általában a konzerv hajtásokra kell hagyatkozzanak, amelyek nem olyan ízletesek, mint a frissek. A növényt nem könnyű időben eljuttatni a betakarítás helyétől a piacra. Így a friss hajtások ritkaságszámba mennek.

A bambuszrost liszt növekvő népszerűségének két oka van. Megújuló erőforrásként, páratlan fenntarthatósággal rendelkezik. Az allergiás és egészségtudatos emberek pedig példátlanul nagy keresletet támasztanak a bambuszrost liszt iránt.