Egyre közkedveltebbek a természetes kozmetikumok

természetes kozmetikumok
természetes kozmetikumok

Amikor egy kozmetikumra azt mondják, hogy természetes, akkor azt jelenti, hogy természetes alapanyag hozzáadásával készült, ezen felül nem tartalmaz semmiféle káros anyagot, vagyis teljesen vegyszermentes. A természetes kozmetikumok gyártása ma már szigorú szabályozásnak megfelelően történik.

A kozmetikumok eme kategóriájába sorolhatóak a krémek, hajbalzsamok, samponok. A legnépszerűbb természetes alapanyagoknak a napraforgó- és kókuszolaj, E vitamin, vadrózsa, koffein, mangó, A vitamin, panthenol, szőlőmag.

A természetes kozmetikumok készítéséhez nem használnak fel semmiféle allergén illatanyagokat vagy illóolajokat sem, illata mégis nagyon kellemes. Parabéntől mentes, nincs benne formaldehid származék sem. A gyártás során nem érintkezik semmiféle állati eredetű anyaggal. Nincs benne színezék és bármiféle szintetikus anyag. Ezeknek köszönhetően, a természetes kozmetikumok nem okoznak semmilyen allergiát, így bátran lehet őket használni. Tartósítószer sincs benne, ám mégis nagyszerűen eláll.